Värme


När man lägger ner mycket pengar på en pool vill man självklart använda den! Här i Sverige så har vi det inte lika varmt som nere på kontinenten utan behöver oftast värma poolvattnet till en behaglig badtempratur.

Hur man väljer att värma sin pool är helt och hållet upp till en själv. Vi rekomenderar att man har miljön i åtanke och möjligtvis kombinerar två olika värmekällor. Vi kan ge Er ett exempel på hur detta skulle kunna se ut.Solfångare och luftvärmepump. Detta är det mest miljömedvetna val man kan göra, utan att äventyra badtempraturen i poolen.

Man kopplar i serie. Solpanelerna först och lufvärmepumpen efter. Det gör att när solen inte ger värme, (vilket inte är helt ovanligt i vårt land), värmer lufvärmepumpen upp vattnet. Det fungerar genom att man har en termostatstyrning till panelerna. Vid kallt väder, riktar om vattenflödet till luftvärmepumpen. Luftvärmepumpen har i sin tur en termostat, som Du har ställt in på önskad badtemperatur. När det kalla vattnet passerar, startar uppvärmingen. Detta gör att när gratisvärmen från solenfångarna inte finns kvar, tar det näst billigaste alternativet vid. Detta är i våra ögon den "gröna lösningen"Värmeväxlare. Vi vet av erfarenhet att det finns vissa kommuner, som tillåter att man kopplar sig på returvärmeledningen i ett centralvärmesystem.

Det är långtifrån allla komuner som tillåter detta. Om man har centralvärme, kan det vara ett tips att fråga kommunen om det är möjligt. Ett sådant avtal brukar heta poolabonnemang. Då får bara poolen värmas med just den värmen.  För att kunna göra detta behöver man en termostatstyrd värmeväxlare från t ex Svenska Pahléns. De är godkända för att användas mot centralvärmesystem. Denna produkt ska installeras av en behörig VVSmontör på primärsidan (centralvärme sidan), och av oss på sekundärsidan (poolvatten sidan).

Värmeväxlare kan användas mot flera olika värmekällor såsom bergvärmepumpar, vedspisar, sädespannor med flera. Prata med oss om Du har någon annan idé, så ska vi göra vad vi kan för att hitta den bästa lösningen för just Din pool!Luftvärmepumpar. Detta alternativ är nog det vanligast förekommande idag. De kopplas in på returledningen till poolen, via en by-pass koppling. By-pass kopplingen möjliggör för lättare service av aggregatet, samt att det medför att man kan få vattnet att cirkulera, utan att passera luftvärmepumpen. Det är bra om man inte vill vinterstänga poolen, om man gillar att basta och bada även på vintern! 
Hydro-Pro on/off Luftvärmepump

Denna LvP finns i fyra grundutföranden. De är utrustade med termostat och flödesvakt. Med andra ord, Du ställer in önskad temperatur och sen sköter Luftvärmepumpen resten!

Födesvakten fixar så att när Du stänger av pumpen stannar Luftvärmepumpen.


  • 5 kW för pooler upp till 20m3
  • 7 kW för pooler upp till 25m3
  • 10 kW för pooler upp till 35m3
  • 13 kW för pooler upp till 45m3


Hydro-Pro Inverter Luftvärmepump

Inverter Luftvärmepumpar är intelligenta, de anpassar effekten beroende på väder och vatten temperatur. Den ser till att Du alltid får mest värme för pengarna. De är även som sitt syskon, utrustade med flödesvakt och thermostat. Med andra ord, Du ställer in önskad temperatur och sen behöver Du inte göra mer!

Födesvakten fixar så att när Du stänger av pumpen stannar Luftvärmepumpen.


  • 10 kW för pooler upp till 30m3
  • 13 kW för pooler upp till 40m3
  • 17 kW för pooler upp till 55m3
  • 21 kW för pooler upp till 70m3

Värmeväxlare Hi-Flow titanium

 

Detta är en spiralvärmeväxlare, tillverkad av titan, för användningsområden där risken för korrosion är stor.

Värmeväxlare titanium används med fördel där saltvatten eller t.ex saltgenerator används. Rostfria, reglerbara fästen medföljer.

En värmeväxlare används för att överföra värmeenergi från ett medium till ett annat utan att de blandas. Pahléns värmeväxlare med korsflöde ger en hög effekt och har utmärkt värmeöverföringsförmåga.

Pahléns värmeväxlare finns som rör- och spiralvärmeväxlare och är optimerade för hög kapacitet och lågt tryckfall. Båda typerna har korsflöde, d.v.s. det varma mediet flödar i motsatt riktning mot det kalla, vilket ger maximal effekt. Pahléns värmeväxlare är tillverkade av rostfritt syrafast stål SIS2348, titan eller termoplast.

Värmeväxlare Aqua MEX


Fullt utrustad värmeväxlare 40 eller 70kW med cirkulationspump och elektronik för ekonomisk uppvärmning av din pool.


Pahlén introducerar en ny serie högeffektiva värmeväxlare tillverkade i material av högsta kvalitet, glasfiberförstärkt polypropylen och med en nyutvecklad högeffektiv spiral i titan. Dessa nya serievärmeväxlare ger bästa möjliga värmekapacitet och motståndskraft mot aggressivt vatten. Aqua MEX är kompakt, fullt utrustad och enkel att installera och använda.

 

Elvärmare tillverkad av termoplast för extra hållbarhet.


Elvärmarna har mantel och kopplingsbox tillverkade av termoplast och är utrustade med en elpatron av Incoloy 825 eller titan för extra korrosionsskydd. De levereras med unionkopplingar för limning av Ø 50 mm rör. Termostat för inställning av pooltemperaturen, överhettningsskydd och flödesvakt är standard.

För pooler med saltvatten eller saltklorinator rekommenderar vi elpatron av titan.

Mantel tillverkad av armerad termoplast.

Horisontell installation, eliminerar luftfickor och skador på elpatron.

Elpatron av Incoloy 825 eller titan.

Utrustad med överhettningsskydd och flödesvakt.

Unionskopplingar för Ø 50 mm rör.

Några av våra leverantörer

PP Water Technics AB är stolta medlemmar i

Adress

PP Water Technics

Kalbovägen 195

61272 Rejmyre

Telefon

070-6604678