Anledningen till att Pluspoolen är medlemmar i SBB, är för att vi tror på bad-Sverige. Vi anser att branschen skulle må bra av standardisering och att det är kvalitétskontroll på företag som jobbar med swimmingpooler, både privata och i offentliga badhus!En ny organisation – med historia

Svenska Badbranschen har funnits sedan januari 2013, men medlemsorganisationens historia går långt tillbaka i tiden. De samlar samtliga intressenter inom branschen och driver frågor som ökar kunskapen inom bad, pool och spa.

Visionen är att göra ett modernt badsverige möjligt. Vi ska vara en bransch som främjar och stödjer utveckling av både teknik och människor. Genom att stå kunden nära och förstå och förekomma behov, skapas mervärde.

Syftet är att öka kvaliteten och kompetensen, att representera branschens intressenter och vara en aktiv partner för alla som är intresserade av badfrågor.

För att möta den växande efterfrågan på privata pooler och offentliga bad har Svenska

Badbranschen nu samlat de aktörer som är verksamma inom:

  •     Offentliga bad
  •     Spa
  •     Hotell
  •     Privata pooler och dess Leverantörer


Vi kommer försöka hålla Er med lite information om vad som händer inom badbranschen. Här kommer lite smått och gott från det gångna året!

SBB är verksamma internationellt

SBB är även verksamma internationellt

Svenska Badbranschen (SBB) med när Badbranschföreningar från hela världen bildar ett internationellt förbund på Aquanale, Köln


 


Den 8 och 9 november 2017 möttes representanter för Badbranschföreningar från 16 länder på Aquanale i Köln för att bilda ett internationellt förbund. Följande länder var närvarande vid konferensen: Australien, Tyskland, Frankrike, Grekland, Storbritannien, Italien, Kanada, Mexiko, Österrike, Portugal, Rumänien, Sverige, Schweiz, Spanien, Turkiet och USA.


Sammankallande för initiativet var Tysklands Bundesverband Schwimmbad & Wellness e.V (bsw), European Union of Swimming Pool and Spa Associations (EUSA), British Swimming Pool Federation (BSPF) och American Association of Pool & Spa Professionals (ASPS). Medverkande från SBB var ordförande Mille Örnmark samt generalsekreterare Pär Svensson.Tillsammans bildades initialt en inofficiell förening med namnet World alliance of Pool & Spa Associations (WASPSA) som skall vara öppen för Badbranschföreningar över hela världen.


WASPSA ska till en början med fokusera på att samla data och statistik från de olika nationella branschföreningarna och utbyta erfarenhet kring frågorna utbildning och säkerhet.


Den nya föreningens mission är “An alliance of national associations to promote and protect the interests of the pool & spa industry worldwide”.


Nästa möte kommer att hållas i november 2018 på Piscine i Lyon.


Några av våra leverantörer

PP Water Technics AB är stolta medlemmar i

Adress

PP Water Technics

Kalbovägen 195

61272 Rejmyre

Telefon

070-6604678